fbpx

Bilinçaltı Temizleme

BEYNİMİZ NASIL ÇALIŞIYOR?

Beynimiz, birbirleriyle iletişim içinde olan iki yarımküreye ve bunlar da sırayla bölümlere ayrılır. Bu iki yarım küre, ilk görünüşte sanki birbirinin aynısı. Ancak dikkatle incelenecek olursa birbirinden farklı. Çünkü beynin iki yarım küresinin de ayrı ayrı görevleri vardır. Eğer her ikisi de aynı görevi yapsaydı, o zaman bize verilmiş düşünme yeteneğinden yoksun olurduk.

Beynin bilgi saklama kapasitesi yaşamı boyunca, saniye de 10 yeni bilgi birimidir. Yani bir dakikada 600 yeni bilgi, saatte ise 36.000 bitlik bilgi saklayabilmektedir. Normal bir yaşam süresince, bir insan beyni 100 trilyon bitlik bilgiyi depolama kapasitesine sahiptir.

Müthiş bir özelliğe sahip olan beynimiz,1400 gr. Kadar ağırlıkta olup 100 küsur milyar civarında hücreye sahiptir. Bir hücrenin diğer bir hücreyle olan bağlantısı 10 bin kadardır.

Beynimiz , inanılmaz bir işlem kapasitesine sahiptir. Dünyaya geldiğimiz andan itibaren yaşadığımız her şey, okuduklarımız, duyduklarımız, gördüklerimiz beynimizde kayıtlıdır.

Beynimizi bilinç ve bilinçaltı olmak üzere iki farklı açıdan değerlendirecek olursak, bilincimiz işlem kapasitesi 7+/-2 iken yani en az 5, en fazla 9 birimlik bir işlem yaparken, bilinçaltımızın işlem kapasitesi 2,5 ile 5 milyon veri arasındadır.

Aradaki uçuruma dikkat ettiniz mi?

Bilinçaltımız ; neredeyse hiçbir şeyi atlamadan sürekli kayıt yapar. Biz uykudayken bile o çalışmaya devam eder. Hiç durmadan, dinlenmeden sürekli çalışmakta, kaydetmekte ve işlem yapmaktadır. Yalnız bilinç düzeyinde biz bu olup bitenle farkında değilizdir. Bilinçaltımızın mutfağında pişen yemeklerin, nasıl hazırlanıp, sunulduğunu bilmeden sadece yemeklerden görebildiklerimizin  tadına bakabiliriz. Oysa zihnimizin derinliklerinde çalışan aşçılar her gün binlerce yemek hazırlamakta ve onları sürekli işlemektedir.

Üstün zekalı  olduğunu ya da kendinizden daha zeki olduğunu düşündüğünüz insanlar, beyinlerinin her iki yarım küresini de etkin bir şekilde kullanarak, bilinçaltlarının çalışma kapasitesine daha çok ulaşmayı başaran insanlardır. Anlayacağınız onlar bilinçaltlarının gücünün farkındadırlar ve onu sizden daha fazla kullanmaktadırlar.

Peki beynimizin hafızaya kaydetmesi için yeni bilgiyi test etmesi , özetlemesi  yada başkalarına açıklaması , kısaca  bilgiyi yaşaması gerekir. Beyinde nöronların  oluşturduğu ağlar vardır. Her öğrenilen yeni bilgiyle ağ sistemine yeni bir bağlantı daha eklenilmiş olur. Bu ağlar arasında ne kadar çok bağ kurulursa beyimizin işlem kapasitesi o kadar artmış olacaktır.

Hafızamız, geçmişte yaşadıklarımızı, duyduklarımızı , gördüklerimizi , kokladıklarımızı, hissettiklerimizi  birbiriyle düzenli ilişkiler kurarak tekrar bilincimize almamızı ve böylece hatırlamamızı sağlayarak  bilgileri kullanmamıza imkan verir. Bu sebeple hafıza insan için çok önemlidir.

POZİTİF DÜŞÜNMEK BEYNİ BAŞARIYA PROGRAMLAR

Beyin; alt-üst beyin, sinir sistemi diye üç kısımdan oluşur. İnsan beyninin diğer canlılardan farkı, üst beynin gelişmiş olmasından kaynaklanmaktadır. Alt beyin daha çok otomatik fonksiyonları denetler. Kalbimizin atması, kan basıncı, hormonlar alt beyin tarafından idare edilir. Üst beyin , daha çok entelektüel işlevlidir. Bilgiler burada kayıt olunur , değerlendirme burada yapılır, davranışlar buradan idare edilir.

Peki üst beyin alt beyni kontrol edebilir mi? Yapılan araştırmalara göre, bunun mümkün olduğunu göstermiştir. Biz mutlu olmayı düşününce mutlu oluyor, hastalığı kafamıza takınca da hasta oluyoruz. Yani düşünce tarzımız; hem yaşantımızı, hem bedenimizi etkilemektedir.

Sinir ve stresin beyindeki tahribatını nasıl görürüz?

Sinir ve stres , sinir sisteminin normal işleyen biyokimyasal mekanizmasını bozar. Bazen geri dönüşümsüz tahribat bile yapabilir. Ağır ruhi travmaya maruz kalınca yaşanan şok buna bir örnek.

BİLİNÇDIŞI ZİHİN

Gerçek kişiliğimizin olduğu yer bilinç düzeyinin altındaki bilinçdışı zihindir. Bilinçdışı zihin inanılmaz bir güce sahiptir. İstediğimiz her şeyi gerçekleştirebilir. Bizi zengin, meşhur, zayıf, mutlu ya da üzgün.

Bilinçdışı zihnimizi bir bilgisayara benzetebiliriz çalışma şeklini.  Bilgisayara komut verdiğimizde , eğer ilgili program yüklü değilse bize cevap vermeyecektir. Bilgisayar sadece içerisindeki programa göre hareket edecektir. Yeni program  yüklersek ya da var olan programı değiştirecek olursak artık yeni programa göre hareket edecektir.

Bizler yüklü programlarımızı kazandığımız deneyimlerle her gün yenilemekteyiz.  Ve tecrübelerimiz sonucunda yeni programlarda yükleriz. Bizim bilgisayarımızın temel kuralı budur.  Var olan programın gerektirdiği şekilde bir kişilik oluşturmak ve biz yaşamımızı kaybedene kadar da yeni programlar ekleyerek buna devam etmektedir.

Bilinçdışı zihnin 5  temel işlevi vardır:

  1. Kalıcı hafıza
  2. Alışkanlıklar
  3. Duygular
  4. Koruyucu taraf
  5. Olumsuz ( tembel ) taraf

BİLİNÇALTI TEMİZLİĞİ

Bunu yapmadan önce kendinize şunları sorunuz lütfen ?

Neden kendimi değiştirmek istiyorum

Bunu yapmak için hangi duyguya sahibim.

Niçin buna gerek duyuyorum.

Hislerimi mi değiştirmek istiyorum ?

Mutsuz muyum ?

Öfkeli miyim ?

Bilinçaltı temizliği yaptırdığımda kendimde ne gibi olumlu değişiklikler olmasını bekliyorum ? gibi soruları kendinize sorunuz.

Evet bilinçaltı temizliği bilinçdışı zihninizde birikmiş olumsuz duyguların , blogların, acıların vb. accılarınızın etkilerini silmektir. Yoksa anılarınızı silmez. Sadece anılarınızdan size geri kalan acı veren olumsuz duyguları  temizlemektedir.  Sırtınızdaki çürümüş patates  çuvalını atmaktır.

Uygulandığı alanlardan bazıları ;

Migren ,doğum, kronik ağrı türleri gibi hastalıklar ; kekemelik, tik, tırnak yeme, sigara bırakma, alerjiler bağımlılık türleri ,depresyon, panik atak kaygı, sınav kaygısı, takıntı,  kişilik bozuklukları, cinsel işlev bozukluğu, uyku bozukluğu, sosyal fobi ve farklı fobi gibi psikolojik rahatsızlıklarda  ve hızlı okuma , verimli ders çalışma, işerini zamanında bitirme ve sonunu getirme, hayatı boyunca hep aynı şeyleri yaşamasındaki blogları temizleme ve yeniden programlama gibi geçmiş yaşantıların olumsuzluklarını da temizlemekte  etkin olarak kullanılmaktadır.

Ayrıca yabancı dil eğitimi, spor başarıları, kilo verme-alma , kişisel gelişim, ders çalışma alışkanlıkları gelişimi, sınav hazırlığı, sınavı başarma, endişe, yaratıcılık gelişimi, satıcılık yeteneğinin gelişimi,  gibi bireysel gelişime yönelik durumlarda kullanılmaktadır.

Genel

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

BİZİ ARAYIN
Hızlı Mesaj
Merhaba Hızlı Mesaj Kısmına Tıklayarak Mesaj Gönderebilirsiniz..