fbpx

STRES,ANKSİYETE,DEPRESYON,OKB, PANİK ATAK, KAYGI DURUMLARINDA HİPNOZ,BİLİNÇALTI TEMİZLEME


Stres bütün bireyin çoğu yerde rastladığı, herkesin bildiği bir olgudur. Stres fizyolojik veya psikolojik sıkıntının ortaya çıktığı bir süreçtir.

Yaşanılan bütün stresler olumsuz değildir.Bazen güç de verebilirbazende problem çözme ile üretkenliği artıran bir uyaran görevi üstlenebilir.

Bireyin yaşadığı durumun dayattığı gerçek yada algıladığı durumlar, bireyin baş etme becerisini aştığı durumlarda veya o birey tarafından aşırı etki olarak algılandığında,stres işisel sıkıntı veya bedensel tepkilerle sonuçlanabilir.

Kişi istek ve başetme durumunda bir dengesizlik olduğu şeklinde algılayıp, var olan veya olma ihtimali yakın psikolojik veya bedensel tehdit durumu tepkilerde bulanabilir.

Stres cevabı bireysel özelliklere,hayat tecrübesine ,genetiksel faktörlere ve diğer problem veya zorlayıcı durumları çözmek için uygun başetme yöntemlerinin varlığına,danışanın bu yöntemleri etkin bir şekilde kullanmak için kendine olan özgüvenine,isteğine,arzusuna ve zorlayıcı durumlara getirilen çözümleri uygulayabilme yeteneğine bağlı olacaktır.

Stres, birçok farklı rahatsızlığın çıkmasına ve hızlanmasına etken edebildiği görülmüştür. Bazıları için takıntılı durumlar,birşey olacak korkusu,anksiyete,depresyon,alkol gibi bağımlılıklara yol açtığı gibi bazı insanlarda çaresizliğe neden olduğu belirtilmiştir.

STRES ÇÖZÜMÜ KAÇ EVRE

Üç evre şeklinde çözüme ulaşılmaya çalışılmaktadır. Birinci olarak stres tecrübesinin sonucu olan tıbbi,psikaytrik ve psikolojik durumların her biri kendi içlerinde ele alınmaktadır.

Anksiyete,panik atak,okb,korku,kaygı,depresyon veya bunların yarattığı psikolojik sıkıntıları aşmak için alkol veya madde kullanımı duurmlarında öncelikle uygun klinik kontrol uygulanmaktadır.

İkinci olarak kronik aşırı uyarılma tedavi edilmektedir ve bu uyarılma kontorlü ikincil psikolojik sıkıntıları kontrol etmeye de katgıda bulunmaktadır.

Üçüncü evre ise, danışana,yaşamındaki stres kaynaklarıyla baş etmesi için daha etkili yöntemler geliştirlmesi,tutumları,alışılmış düşünce süreçlerini ve öğrenilmiş davranış kalıplarının değiştirlmesi ve sonuç olarak stresi önlemesi konusunda destek verilmektedir.

Terapötik bir yaklaşım olan hipnoz, bilinçaltı temizleme çalışması, stres yönetiminin bu üç birleşenine katkıda bulunmaktadır. Hinozun,bilinçaltı temizleme çalışmasının bilişsel ve tutumsal değişimde,uyarılma ile baş edilmesinde ve stresin bedensel ve psikolojik sonuçlarının çözümlenmesinde oynayabileceği rol kabul edilmiştir

Genel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

BİZİ ARAYIN
Hızlı Mesaj
Merhaba Hızlı Mesaj Kısmına Tıklayarak Mesaj Gönderebilirsiniz..